Stiri nationale financiare si economice

 

(Home) (Cum sa cumperi metale) ( Monede & lingouri ) ( Istorie Monetara) ( Preturi LIVE )
 ( Materiale audio ) ( Materiale video ) ( Carti recomandate ) (Link-uri utile ) ( Contact )
 

 

 

 
   

Soros nu vede luminita de la capatul tunelului: "e mai rau ca in Marea Depresiune din anii '30"

 
 

   Renumitul investitor George Soros a fost intervievat de Reuters vineri, 20 februarie, si a spus ca "sistemul financial international pur si simplu s-a dezintegrat", adaugand ca "nu exista in acest moment nici macar o umbra de speranta ca lucrurile isi vor reveni la normal curand."

Soros a afirmat ca actualele turbulente si volatilitatea pietelor sunt chiar mai severe decat in timpul Marii Depresiuni din anii ’30, comparand situatia curenta cu dezintegrarea Uniunii Sovietice.

El a mai adaugat ca falimentul bancii de investitii Lehman Brothers in Septembrie 2008 a fost un punct de cotitura in functionarea sistemului pietelor globale.

“Am asistat la colapsul intregului sistem financiar global” a spus Soros la un dineu la Universitatea Columbia. ”A fost pus pe respiratie artificiala si inca este in coma. Nu exista semne ca ne apropiem de fundul prapastiei inca”

Comentariile lui au rezonat cu cele facute tot la aceeasi dineu de catre Paul Volker, fostul guvernator al Fed din anii ’70 si actual consilier al presedintelui Obama. Volker a spus ca productia industriala la nivel global a scazut chiar mai rapid in alte parti ale lumii decat in SUA. “Nu-mi aduc aminte de alta perioada, poate doar Marea Depresiune, cand lucrurile au capatat o intorsatura atat de urata, atat de repede la nivel global” a mai spus el.

  Sursa: www.reuters.com                                                      21 februarie 2009 

 

 
   

Cumpara carti de pe Amazon.com !